Як престати відволіктися на соцмережі

Можливо, вам просто хочеться уваги?

Image
Відкрити сурдопереклад

Як перестати відволікатися на соцмережі?

Не засмучуйтесь, якщо помітили свою залежність від соцмереж. Головне щиро захотіти змін та не боятися дискомфорту у процесі зміни звичок.

  1. Застосуйте тайм-менеджмент.

Намагайтеся вмістити в нього тільки те, що впливає на саморозвиток безпосередньо. Слухайте музику, поливайте рослини, сходіть за кавою, прийміть ванну, зробіть прибирання у квартирі. Можливо, це не схоже на інтелектуальне заняття, але це корисно для емоційного благополуччя. Іноді це важливіше, ніж нескінченна гонитва за досконалістю.

  1. Переключіться.

Займіться вишиванням, розгадайте судоку. Спробуйте дві хвилини дивитися у вікно на максимально віддалений предмет. Якщо вікно виходить на стіну іншого будинку, розглядайте кожну цеглину, не відволікаючись. Намагайтеся захопити якомога більше об'єктів у поле зору.

  1. Обмежте час на соцмережі.

Використовуйте програми, які контролюють користування соцмережами. Можете підключити друзів і кинути виклик: хто довше протримається без Інтернету. Спортивний азарт і бажання виграти відверне від безцільного скролінгу стрічки новин.

  1. Зробіть життя таким, як вам хочеться.

Придумайте 10 приємних справ, якими ви готові зайнятися зараз. Спробуйте, шукайте, захоплюйтеся. Не відмовляйтеся від соцмереж зовсім, але розставте пріоритети не на їхню користь.

  1. Видаліть програми соцмереж у смартфоні.

Спробуйте піти від протилежного. Домовтеся із собою заходити в соцмережі з ноутбука, а це не так оперативно та зручно. Час, який ви витрачатимете на них, помітно скоротиться.

     6. Стати собі найкращим другом.

Багато хто йде в соцмережі, тому що шукає підтвердження власної значущості. Ви робите селфі або пишете цікавий пост і ділитесь з підписниками, ніби кажете: «Дивіться, я унікальний, моя думка важлива».